Maritim Sveiseservice i Tromsø har systematisk bygd bedriften med tverrfaglige og flerfaglige medarbeidere. Det gir kundene i bl.a. havbruk, maritimt, bygg/anlegg, industri og olje/gass effektive team med stor faglig bredde.

– Vi ønsker alltid å ha fire lærlinger her hos oss. Slik får vi de beste fagarbeiderne, sier daglig leder Roar Karlsen.

Kompetansesatsingen gir resultater. i 2019 har Maritim Sveiseservice for eksempel bidratt til Kvitfjell vindmøllepark utenfor Tromsø, kanskje på overraskende måter.

– Vi har med lossing og logistikk av alle komponenter. Våre sertifiseringer gjør oss i stand til å ta slike oppdrag i tillegg til vanlig drift. Sertifiseringen, kompetansen og sikkerhetsorientering bidrar til nye oppdrag for oss, sier Karlsen, som planlegger fortsatt vekst.

I oppvarmet hall på 20 x 12 meter blir blant annet oppdrettskatamaraner løftet inn for vedlikehold. Under gode betingelser for utstyr og og de 30 medarbeiderne blir alt av spyling, overflatebehandling, reparasjonsarbeid og ombygging gjort trygt innomhus.

– 60-70 prosent gjelder akutte behov. Vi får utrolig mange forespørsler i hverdagen som ikke uten videre havner innunder «mekanisk»- kategorien. Men, vi kan utføre mye forskjellig og vurderer alle forespørsler grundig.

Rør, mekanikk, utrustning, maskinering, dreiing, fresing, sveising er oppgaver som blir supplert av underleverandører på elektrisk, maskin, brannsikring m.m.