Bobcat teleskoptrucker har stor operasjonell bredde og er populær blant annet i oppdrett med tunge løft på vanskelig underlag.

Lofoten Truckservice er representant for Doosan- og Bobcat-importøren Scanlift Maskin i Lofoten og Vesterålen. Gjennom Bobcat teleskoptrucker og en ekspanderende utleievirksomhet møter selskapet behov hos nye kundegrupper.

Virksomheten på Leknes fylte 40 år i 2019. Selskapet når elektrikere, rørleggere, byggmontører og mange flere gjennom salg og utleie av trucker og lifter. Innenfor bygg og anlegg treffer også teleskoptruckene fra 2,5 til 4 tonn meget godt.

– Bobcat-ene fungerer som en universal maskin. De kommer frem både høyt og lavt med teleskop, firehjulsdrift og -styring, sier daglig leder Fredrik Thuv Nilsen i Lofoten Truckservice.

Scanlift Maskin har røtter fra 1990, Doosan-import fra 1993 og Bobcat fra 2017. Importøren opererer landsdekkende og åpnet nylig Trøndelag Trucksenter.

– Vi er totalleverandør av gaffeltrucker. Doosan produseres i Tyskland og Sør-Korea med vedlikeholdsfrie, oljekjølte skivebremser som et ekstra konkurransefortrinn, forteller Svein Ove Sunde, daglig leder i Scanlift Maskin.

Truck handler om nærhet til service, lave driftskostnader, design og førermiljø. Utstyret i dag er mer avansert enn for bare 10 år siden. – Da øker betydningen av nærhet til en drifts- og servicepartner. Hver time trucken ikke er operativ, er kostbar, sier Thuv Nilsen.

Scanlift Maskin importerer reservedeler til de fleste trucker på det norske markedet. – Sammen med forhandlere som Lofoten Truckservice kan vi derfor ivareta kundenes behov også utover våre egne merker, sier Sunde.