Bilde av modulære barløsninger i rustfritt stål
Temoco på messe for å vise sine modulære barinnredninger i rustfritt stål, produsert i Norge. Foto: Morten Hoff

Temoco leverer komplette bar-innredninger til hotell, restaurant, bar og pub. Kundene kan like gjerne være interiørarkitekter, interiørdesignere som drivere og eiere.

– Bar og restauranter som treffer med designet vil omsette mer, sier daglig leder Morten Hovde Larsen i Temoco AS.

Selskapet har i mange år gått i bresjen for kombinasjonen av målgrupperettet design og funksjonell innredning. Hovde Larsen forteller at Temoco med samarbeidspartnere har opparbeidet seg et godt blikk for løsninger som holder kostnadene nede både ved installasjon og drift.

Veileder bar-designere

– Mange av anleggsplassene er ikke nybygg. Vi hjelper både interiørdesignere og entreprenører med å gjøre smarte installasjoner, sier Hovde Larsen.

Bartendere med gode arbeidsbetingelser tar dessuten unna trafikken. – Det handler om å kunne ta unna når for eksempel after ski-rushet pågår. Da liker ingen unødvendig sommel, inkludert økonomisjefen, sier han.

I praksis viser det seg at effektive innredninger også er god HMS.

Bardesign og barfunksjonalitet

Temoco har spesialisert seg på bar-innredninger som både kan være funksjonelle eller ha et design som forsterker identiteten til serveringsstedet.

For eksempel forhandler selskapet espressomaskiner fra Tarantella som kombinerer tiltalende design med lange serviceintervaller og fornuftig pris.

Innenfor kjøl og frys er det etablert samarbeid med kjølings- og kjøleskapsekserten Gamko og italienske Iglu. Iglu er kjent for massive, skreddersydde kjøleprodukter som skaper stor designmessig frihet. Gemm er leverandør av vinskap, kjøleutstyr og plasseringsvennlige vindisplay.

Modulære barløsninger

Flashbar er modulære enheter i rustfritt stål med 20 års garanti, utviklet av Hovde Larsen selv og produseres i Norge av Rupro AS med kortreist, gjenvunnet stål fra finske Outokumpu. Prisene på de bærekraftige bar-løsningene er konkurransedyktige.

Rustfritt stål er en svært viktig faktor for hygiene og smittevern. Flashbar-modulene har plass til flaskekjølere, glassfrysere, isbitmaskiner og oppvaskmaskiner. Bar-elementene er dessuten bygd fra bunnen av med smart plass til fremføring av øl og mineralvann, el, vann og avløp.

Starbar er Rolls-en

– Flashbar-elementene kan demonteres fra fronten. Derfor må ikke hele baren rives ved endringer, forklarer Hovde Larsen. Han legger til:
– Modulene kan gjenbrukes i andre prosjekter for eksempel innad i en hotell-kjede eller som ute-bar ved å sette hjul på dem. Slik skaper vi en unik lønnsomhet.

Også Starbar er utviklet med Hovde Larsen i føringen. – Starbar er skreddersydde barløsninger i rustfritt stål og lar bar-designere skape sluttresultatet nøyaktig som de vil.

Fakta om Temoco

  • Prosjekterer og leverer funksjonelt innredning for barer og serveringssteder
  • Forhandler produkter som utgjør viktig del av interiørdesignet eller oppfyller nøkkelfunksjoner i integrerte bar-løsninger
  • Flashbar og Starbar er henholdsvis modulære og skreddersydde løsninger i gjenvunnet rustfritt stål. Begge er utviklet av Temoco og forhandles også av andre virksomheter