Med F.I.P.-ventiler i sortimentet øker EFAS sortimentet for havbruk og industri. Fra lager på Østlandet har selskapet kort leveringstid på korrosjonsfrie systemer med lang levetid.

EFAS (Eurofusion AS) opplever økt fokus på kvalitet og levetidskostnader i havbruksnæringen. Ikke minst i takt med overgang fra ferskvanns- til saltvannsanlegg på land er investeringsviljen i korrosjonsfrie løsninger stor. Saltvann er aggressivt.

Lønnsomt livsløp

– Når det står fisk for mange millioner i anleggene er det verdt å betale ekstra for å opprettholde kontinuerlig drift. Merprisen for ekstra kvalitet er ikke særlig stor, som regel bare 20-25 prosent, sier salgssjef Knut Erik Walle.

EFAS har gjennom mange år markert seg som stabil leverandør av termoplastrør og -rørdeler. Ventiler inngår som en naturlig del av produktspekteret som dekker alt fra lavøkonomi til heavy duty.

– Vi har nå overtatt agenturet på F.I.P. For kunder i industrien trenger ikke denne italienske merkevaren noen nærmere introduksjon. EFAS vil introdusere F.I.P. til nye markedssegmenter i Norge og samtidig yte service til eksisterende kundegrupper. Det gjelder både nysalg og vedlikehold, sier Walle.