Notspyleren er utviklet på initiativ fra og i nært samarbeid med operatører med mange års erfaring med praktisk bruk av notspylerutstyr.

– De kom til oss fordi de ønsket seg noe nytt og bedre. Stranda Prolog har lang erfaring og kompetanse på å lage avanserte maskiner. Vi tok utfordringen. Nå har de fått utstyret de ønsket seg, sier Klaus Hoseth, CEO i Stranda Prolog.
Notspyleren følger naturkreftene. – Det tror vi på i alt vi gjør, sier Hoseth. Manta er oppdriftsnøytral og ustabil. Den verken synker, snur seg eller flyter opp. Den blir stående akkurat der du plasserer den. Du har full kontroll.
Spyleplaten er lett å manøvrere. – Den flyr gjennom vannet, sier han. Med 360 graders, lyssensitivt kamera kan operatørene følge med både fremover og bakover. På den måten kan de kontrollere jobben som er gjort og eventuelt gå tilbake.
– Manta er bygd på standard industrikomponenter med lang levetid. Resultatet er lange serviceintervaller og lave driftskostnader.
Kunnskapsbedriften Stranda Prolog med 60 medarbeidere har tradisjoner tilbake til 1946 som motorverksted og er i dag en ledende leverandør av teknologi for oppdrettsindustrien.