Bemanningsbyrået Eterni har laget bransjens første mobilapplikasjon som hjelper utenlandske arbeidere med å forstå det norske arbeidslivet.

– Bemanningsbransjen må tenke nytt og bruke moderne teknologi til å integrere utenlandske arbeidere som kommer til Norge, forteller konsernsjef i Eterni Norge, Rune Myrseth. Han forklarer at Eterni har mange medarbeidere fra Øst-Europa og at de ofte har problemer med å forstå arbeidslivet i Norge inkludert forsikring, sykemelding og pensjon. – Vår plikt er å hjelpe dem på lik linje med norske medarbeidere.

Eterni-appen gir selskapets norske og utenlandske ansatte full tilgang til alt de trenger å vite om jobben på norsk, engelsk, polsk og litauisk.

Arbeidsinnvandring tilfører det norske samfunnet viktig kompetanse og bidrar til å dekke mangel på arbeidskraft i flere sektorer. Ved inngangen til 2017 var 150 000 østeuropeere i jobb i Norge, viser tall fra SSB. – Vi må også tilrettelegge for at de får like muligheter som nordmenn og trygge rammer, sier Myrseth.

God kommunikasjon er ekstra viktig i bemanningsbransjen.

– I praktiske yrker som bygg- og anlegg, som Eterni jobber innenfor, vil en god informasjonsflyt bidra til bedre sikkerhet på arbeidsplassen, sier konsernsjef Rune Myrseth.

– Mange ansatte jobber mye i feltet hos kunder og har lite direktekontakt med bemanningsbyråene. Det er gull verdt å ha en mobilplattform hvor vi alltid kan nå dem, forklarer Myrseth.

Kort om Eterni Norge

  • 6. størst i bransjen. 1500 medarbeidere, kr 358 mill. Omsetning og kr 19,5 mill. i resultat.
  • Hovedvekt på bygg og anlegg, industri, produksjon og mekanisk.
  • Hovedkontor i Bergen. Avdelingskontorer i Trondheim, Oslo, Polen, Slovakia og Litauen.
  • «On site»-kontorer ivaretar nærhet til kunde og medarbeider.