Nye forskrifter og store behov gjør servicefartøyer for oppdrett til vekstområde for MB Hydraulikk.

MB Hydraulikk produserer dekksutstyr i suveren kvalitet til mange segmenter inkludert servicefartøyer for oppdrettsnæringen. Nå lanserer den mekaniske bedriften taulås og andre løsninger som ivaretar nye forskrifter.

–Taulåsen er utviklet i bredt samarbeid med næringen. Redskapet er suverent i forhold til arbeid mot koplingsplate, og forbedrer sikkerheten ved utlegging og kontroll av anlegg og annet , sier daglig leder Kjetil Ås.

I Mjosundet på Nordmøre ligger bedriften med 40 medarbeidere et realt steinkast fra E39. Familiebedriften har bygget kompetanse og høstet mye kunnskap fra i en årrekke å ha jobbet for offshore, forsvar, subsea og havbruk.

– Dekksutstyr inkludert vinsjer og sidepropeller er hovedproduktene. Vi leverer til alle segmenter med behov for høy kvalitet, og legger stor vekt på høy service og nærhet til kunden, sier Ås.

Noen stusser ved MB Hydraulikks valg av aluminium i kombinasjon med rustfritt stål.

– Med riktig kvalitet aluminium og riktig design, får produktene i aluminium og rustfritt stål egenskaper som går langt utenpå stål for dekksutstyr i sjøsprøyt og korrosivt miljø, forklarer han, – selv når lav vekt ikke er tema.

Som eksempel nevner Ås leveranse av kraner, A-rammer og vinsjer til ni minesveipere for 20 år siden. Disse er inne til renovering nå med tanke på 20 nye år, og da kun for å skifte ventiler.

– Leveransen borger for overlegen kvalitet og levetid på MB Hydraulikks design, slår han fast.