– Rent vann er ikke alltid en selvfølge. Men ofte stilles det krav til kvaliteten på vannet, blant annet som en konsekvens av hva det skal brukes til. Da lønner det seg å få hjelp av noen med lengre erfaring enn de fleste andre i bransjen.

Daglig leder i Unik Filtersystem AS, Arne-Johnny Boge leder en virksomhet i Os utenfor Bergen, med nærmere 30 års erfaring med å rense vann. Kompetansebedriften utvikler og produserer sine egne løsninger og kombinerer dem med det beste fra underleverandører. Resultatet er teknologi og systemer som dekker behov hos oppdrettere og foredlingsbedrifter i akvakulturnæringen, på vannverk og renseanlegg over hele landet og i markedet for filter- og vannløsninger til hus og hytter.

– I et marked der mange kan levere teknisk gode løsninger via underleverandører, skiller vi oss litt ut. Vi leverer selvfølgelig også enkeltdeler og komponenter, men det vi kan aller best, er skreddersøm og installasjoner der vi kombinerer erfaring med egenutviklede løsninger og komponenter av høy kvalitet fra underleverandører, forteller Boge.

Oppdragene og prosjektene Unik Filtersystem leverer, krever ofte en god forståelse for kundens utfordringer. – Vi kan ta hele ansvaret, fra konstruksjon og produksjon via oppstart og drift til service og vedlikehold, og leverer et nøkkelferdig anlegg. Og produktene og løsningene varierer, fra egenutviklede fiskesperrer, UV-rensing av vann til et bygg eller et høydebasseng for å sikre vannet til et hyttefelt, avslutter daglig leder i Unik Filtersystem AS, Arne-Johnny Boge.