– Hovedingrediensene i båtbygging på Larsnes Mek Verksted er omfattende kunnskap, lang erfaring – og stolte medarbeidere. At vi har svært fornøyde kunder, hjelper også.

Det forteller daglig leder Jarle Gunnarstein ved Larsnes Mek Verksted AS (LMV) i Sande i Møre og Romsdal. Det ledende fiskebåtverftet markerer 35-års jubileum i år, men det har blitt jobbet med båter på Larsnes siden tidlig på 1900-tallet.

– I 1981 ble dagens verft etablert, og virksomheten besto av ombyggingsprosjekter og reparasjoner. I 1995 satset imidlertid eierne på nybygg, som har vært LMV sitt hovedfokus siden. Vi har snart levert 23 bygg, fordelt på fiske- og brønnbåter. I tillegg bygger vi om og tar på oss reparasjoner, for å ta vare på de eksisterende kundene – og nye kunder, smiler Gunnarstein.

Skipsbygging er en industri med lange tradisjoner. Samtidig merker også denne næringen endringene som følger av ny teknologi, nye miljøkrav og større fokus på sjøfolkenes arbeidsmiljø. – Vi har stort fokus på fasilitetene til mannskapet når vi bygger nytt i dag. Sikkerhet er viktig, vi tilpasser til flere typer maskiner enn før og kravene til både miljøvennlige byggeprosesser og miljøvennlig drift, er høye.

– Et av LMVs store fortrinn er rett og slett erfaringen vi har opparbeidet oss siden midten av 90-tallet og kunnskapen de 49 fast ansatte har. Dette er store byggeprosjekter med mye penger involvert. Da lønner det seg ofte – bokstavelig talt – å velge noen som har gjort dette flere ganger før, avslutter daglig leder Jarle Gunnarstein ved Larsnes Mek Verksted.