Forbrukere ønsker å nyte mat uten risiko. Sikkerhet i næringsmiddel­produksjonen er sikret av internasjo­nale direktiver og standarder som EUs maskindirektiv 2006/42/EF eller EN ISO 14159. For å hjelpe systembyg­gere og matprodusenter å møte disse kravene, har Festo utviklet automa­sjonskomponenter for bruk i hygienisk kritiske miljøer og der det kreves intensiv rengjøring.

Festo produktprogram omfatter komponenter og løsninger som spenner fra ventilterminaler til elektriske og pneumatiske sylindere og ventiler. Alle disse komponentene har blitt produsert som Clean Design og koblet med hygienisk slanger og koblinger.

Ventilterminaler

Clean Design ventilterminal MPA-C setter en ny standard. Den oppfyller kravene til beskyttelses- klasse IP69K og CRC4, den høyeste korrosjons- beskyttelsesklasse hos Festo. Disse produktene, supplert med et redundant forseglingssystem, gir problemfri rengjøring med høytrykksdyser eller skum. De er laget av FDA-kompatible materialer og smøres med NSF-H1 fett.

Pneumatiske og elektriske sylindere

Den elektriske sylinder ESBF er en kraftpakke i Clean Design med løftekapasitet på opptil 17000 N. Denne har beskyttelsesklasse IP65, økt korrosjons- beskyttelse, FDA-godkjent fett og er ideell for bruk i næringsmiddelindustrien.

CRDSNU er en ISO-normert rustfri pneumatisk sylinder som med sin glatte overflate er enkel å rengjøre, og å unngå smittekilder. Den har Festo sin patenterte selvjusterende endedemping (PPS). Stillskruen for endedemping er dermed overflødig og fjernet.

Festo har også et modulært system for sylinder- pakninger. For eksempel sikrer A3 pakningen fra Festo at sylinderen vil fortsette å operere pålitelig selv om smørefettet er vasket bort i rengjørings- prosessene.

Luftslanger og koblinger

Selv den minste komponent kan ha en stor effekt, noe som er grunnen til Festo oppfyller alle Clean Design krav for luftslanger og koblinger. Det spesielle designet forhindrer oppbygging av mikro- organismer, smuss og andre former for forurensing.

Om festo

Festo AG er en global aktør og et familieeid selskap med hovedkontor i Esslingen, Tyskland. Selskapet leverer pneumatisk og elektrisk automasjons- teknologi innen fabrikk- og prosessautomasjon i over 200 bransjer. Festo har ca. 17 000 ansatte i 61 selskaper over hele verden og investerer over 7% av omsetningen til forskning og utvikling av nye produkter.

Festo Didactic er en egen avdeling som leverer opp- læringsprogrammer og komponenter innen auto- masjonsteknologi for kunder, skoler, studenter og lærlinger.

I Norge er vi 18 ansatte og har vårt hovedkontor i Oslo. Vi har et eget kundesenter som håndterer de daglige ordrer og forespørsler fra kunder. I tillegg har vi selgere lokalt over hele landet. Kontakt gjerne Festo på 22 72 89 50 eller post@festo.no for ytterligere informasjon om våre produkter og tjenester.