– Vi har spesialisert oss på maritim arbeidskraft. Kundene gir oss gode tilbakemeldinger på at vi forstår både hva oppgaven handler om og hvilken type person de ønsker om bord. Rett person finner vi fra et stor nettverk av sjøfolk og ved utlysning av jobber.

Det forteller daglig leder Jan Henrik Johansen i Maroff Crewing på Hareid og i Bergen. Selskapet omsatte for ca. 64 mill. kroner i 2013, har på regulær basis utleid rundt 50 medarbeidere.

Skips- og offshorerelatert

Oppdragene er på skip, rigg, offshore-installasjoner og relatert landindustri. Typiske funksjoner er kaptein, styrmann, maskinist, matros, kranfører, medic, DP-operatør og alle andre maritime stillinger.

Kundene er i hovedsak norske offshorerederier, men også utenlandske rederier og rigg- og oljeselskaper står på kundelisten.

Rett person fra stor database

Maroff Crewing har bygget opp en stor base av sjøfolk som er interessert i bemanningsoppdrag. Noen ønsker å jobbe intensivt en periode og så ha mer slakk. Andre liker variasjon. Andre igjen ønsker å bygge en god CV gjennom erfaring fra ulike fartøystyper.

– Vi bruker Webcruiter som gjør det enkelt for folk å søke og flytte CV-en sin over fra et annet sted de har søkt. Jobbene utlyser vi på vårt godt besøkte nettsted og på finn.no. Når det haster ekstra, legger vi oss dessuten på telefonen, sier Johansen.

DNV GL og CMO

Maroff Crewing ble tidlig sertifisert av DNV GL som crew manning office (CMO) og var blant de første i Norge med MLC 2006-sertifisering.