Havbruksnæringen trenger klær som tåler ekstreme påkjenninger. Det grep Protex fatt i sammen med næringen selv. Resultatet ble ragnarok – røffe arbeidsklær med et stilig design.

– Medarbeidere som har klær med god bevegelsesfrihet samtidig som de holder deg varm og tørr, tar gode beslutninger og gjør jobben både raskere og sikrere. Det er god HMS og positivt både for de ansatte og bedriften, sier salgssjef Martin Gregersen.

Kvalitet og lang levetid

Ragnarok er designet og testet i Norge og produsert ved Protex sin egen ISO-sertifiserte fabrikk i Tallin, Estland. Ragnarok er produkter som legger seg i toppsegmentet hva gjelder kvalitet.
– Regn på livsløpskostnaden og nytteverdi. Da konkurrerer vi med det meste også på pris, sier Gregersen.

Fleksibelt konsept

Konseptet er fleksibelt med et vind- og vanntett ytterskall og en mengde variasjonsmuligheter under. – Vi kan jo ha fire årstider på samme dag her i landet. Dessuten varierer arbeidsintensiteten og i tillegg varierer folks preferanser minst like mye som været. Derfor har vi utviklet et fleksibelt konsept, forklarer Gregersen.

Undertøy – for fukttransport

Fukttransport er en av de viktigste oppgavene til undertøyet. I motsatt fall blir brukeren svett, klam og etter hvert kald. Undertøyet er produsert i ull som har meget gode, naturlige fukttransporterende egenskaper. Produsert av Aclima for Ragnarok.

Mellomlag – for isolasjon

Mellomlaget er det isolerende laget. Det er særlig her de forskjellige variasjonsmulighetene for sesong, arbeidsintensitet og individuell bruk kommer frem.
I denne kategorien inngår blant annet en tykkere ulljakke med ullnetting på innsiden – ullnettingen isolerer godt på de ekstra kalde dagene og balanserer temperaturen ypperlig når det ikke er fullt så kaldt.
I produktsortimentet inngår også en tykk, tradisjonell ullgenser og ullfleece jakke og bukse – et sett som er veldig mykt på innsiden, men glatt på utsiden. Den glatte overflaten forhindrer friksjon mot ytterplagget og at skitt fester seg.

Ytterskall – vann- og vindtett

To forskjellige modeller. Én veldig lett og én røffere variant med en kombinasjon av PVC og pustende, teknisk materiale.
Ytterskallet har en passform som gir best mulig bevegelsesfrihet. I tillegg har ytterplaggene flere spesialdetaljer som bidrar til å gjøre arbeidshverdagen lettere, for eksempel spesialtilpasset hette for hjelmbruk, egen teip- og knivlomme i buksa og teipede sømmer.

Les om Protex