Overhalla Betongbygg har truffet en nerve i markedet med sine åttekantede kar i betongelementer. På innsiden av veggen svømmer fi sken. Utsiden på samme vegg holder vær og vind unna. Konstruksjonen gir høy utnyttelse av landareal, lave investeringskostnader og kort anleggsperiode.

Betongbygg og -kar integrert i ett og samme element er selve signaturen til Overhalla Betongbygg. Kantede kar for yngel og smolt fra 0 til 500 gram gir langt bedre arealutnyttelse enn runde kar med tomrom i mellom.
Karene har ikke betong eksponert mot vann. To ulike overflatebehandlinger gir begge helt glatte og slitesterke overflater mot vann.
– Glatt overflate forenkler renholdet, gir bedre fiskevelferd og lønnsomhet, sier Karl Magne Grannes, salgsansvarlig for akvasegmentet i Overhalla Betongbygg.
– Vi sprøyter overflaten med polyurea og har i våre nyeste leveranser støpt inn PE-liner. Tette og glatte kar gir mindre skade på fisken, særlig ved stor trengsel ved uttapping.
Forskning viser meget gode strømningsresultater i åttekantede kar. 
I selskapets konsept for landbaserte matfiskanlegg inngår runde kar med diameter på for eksempel 30 meter og dybde på åtte meter.
Betongelementene skipes videre fra produksjonen en halvtime fra Namsos kai. Til Nordlaks AS, innhavet (se ramme) gikk 22000 tonn elementer på åtte turer med skip eller lektere fremfor 900 trailerlass på veien.
– Når hele produksjonen av bygningskroppen til smoltanlegget skjer i en lukket fabrikk, har vi full kontroll og kan optimalisere forholdet til betongen. Vi får ikke forringet kvalitet selv med storm og 20 minusgrader ute. Avfallshåndteringen på byggeplass blir kraftig redusert, sier han.
Overhalla leverer også kontor- og leilighetsdel med et stort spekter valg av inn og utvendig overflate. På referanselisten står blant annet kulturhuset Stormen i Bodø, Havnesenteret i Rørvik og brannstasjonen i Bodø.