I samarbeid med canadiske Sunwell Technologies lanserer Stranda Prolog HeliX DeepChiller – spesiallaget for fiskebåter.

Rask og dyp nedkjøling av fangsten straks den kommer opp i båten gir lengre holdbarhet, bedre kvalitet, bedre råstoffutnyttelse og høyere pris.
HeliX DeepChiller kombinerer Stranda Prologs velkjente skruetanker med kjøleteknologi fra Sunwell Technologies. Deres patenterte DeepChill er en issørpe med millioner av mikroskopiske iskrystaller. Størrelsen varierer mellom 0,25 og 0,5 millimeter. Disse kommer i direkte kontakt med fisken over hele overflaten og gir en varmeoverføring som er overlegen andre kjølemedier.
DeepChill har vært i bruk på fiskefartøyer siden 1985. Dette er  første gangen metoden brukes i en HeliX-tank.
– Kombinasjonen av Sunwells  DeepChill og vår HeliX- tank gjør at vi kan tilby kunden en sikrere, raskere og dypere nedkjøling. Sunwells forståelse av hvordan iskrystaller dannes i vann og hvordan man kjøler ned fisk gjør dem til en ideell samarbeidspartner for oss, sier Klaus Hoseth, CEO i Stranda Prolog.
Fordi kjølingen i DeepChill er drevet av smeltingen av ørsmå iskrystaller, vil temperaturen aldri være kaldere enn frysepunktet til sjøvann. DeepChill har dermed en innebygget «termostat» som sikrer at fisken blir nedkjølt uten å fryse.  Prosessen er enklere å styre enn RSW- systemer med saltlake. Det er ingen risiko for isdannelse i varmevekslere, eller at fisken skal bli stivfrosset hvis den blir liggende lenge i tanken.
Møt oss på stand 547 under NorFishing 2018 og lær mer om HeliX DeepChiller.