Pumpespesialisten Vest Jet har på oppfordring utviklet et biosikkert ensileringssystem som reduserer råstoff til 100 prosent ensilasje på rekordtid.

– I alle år har målet vært at kunden skal oppleve mange fortrinn ved å handle med oss. Gode leveranser, kort reaksjonstid både med nye pumper og reservedeler fra vårt store lager, alle klassesertifikat og skreddersøm er viktige deler av oppskriften vår, sier daglig leder Robert Larsen i Vest Jet. 

Biosikker ensilering

Sommeren 2018 lanserte Vest Jet sin løsning for ensilering (oppmaling av død fisk). Ensilering innebærer tradisjonelt en grovkverning og finkverning frem til en tynt flytende ensilasje (partikler under 3 mm).
– Vår maskin kverner hel eller sløyet fisk til ferdig ensilasje i løpet av utrolig kort tid. Grov- og finkverning går i én operasjon, forteller Larsen. Han viser til et eksempel hvor ett tonn laks i hovedsak rygg og hode ble malt til 100 prosent ensilasje på 50 minutter, da uten noen form for partikler i den ferdige ensilasjen. Tilsvarende for torsk ble gjort på i underkant av to timer.
Systemet er helautomatisk og kan styres slik at bruker ikke er i befatning med ensilasjen og maursyre under kjøring.
Massen sirkulerer i et lukket, biosikkert system fremt til ferdig ensilasje. – Spesielt gode tilbakemeldinger har vi fått på at systemet ikke bare gjør dette med rund fisk med høyt fuktighetsnivå, men også med sløyet oppdretts- eller hvit fisk, sier han. 

Syrefast flaggskip

Vest Jet har produsert pumper i 40 år. Larsen selv har vært med i nærmere 30 år og var blant eierne inntil Hatteland Group overtok bedriften ved årsskiftet. Hatteland Group støtter aktivt oppunder videreutviklingen av Vest Jet inkludert ensilerings-innovasjonen.
Basis for virksomheten har i alle år vært den anerkjente Vest Jet-pumpen som bedriften produserer i syrefast stål. Denne universale sentrifugalpumpen har stor fleksibilitet både med hensyn til kapasitet og anvendelsesområder.
Gjennom et par tiår har Vest Jet dessuten bygd opp gode agenturer på alle pumpetyper og tilhørende utstyr som dekker det meste av markedets behov. I dag framstår Vest Jet som totalleverandør og har befestet sin posisjon i markedet. 

Totalløsninger

– Vi har korte leveringstider på både totalløsninger, enkeltpumper og reservedeler. Mens andre har trappet ned lagrene, har vi gått andre veien. Lageret og vår serviceholdning er en ekstra sikkerhet for kundene dersom noe stopper opp.

Sertifisering:

Vest Jet kan levere pumper med sertifikater fra alle klasseselskaper. I tillegg er samtlige Vest Jet-pumper ATEX-godkjent for sone 1. Maritimt industri, fiskebruk, oppdrett, offshore og skip/fartøy generelt er hovedmarkedet. Vest Jet holder til på Karmøy i Karmsund fiskerihavn ved Husøy-basen. Nærhet til flyplass og et velsmurt samarbeid med speditører sørger for kjappe forsendelser. Bedriftens lokaler består av et komplett verksted på 1800 kvadratmeter med eget sveiseverksted, montering og trykktestingsfasiliteter, maskineringshall, lakkering og innendørs teststasjon.