Med det mobile suge- og blåseredskapet ”supersugeren” kan Vacumkjempen Nord- Norge skånsomt flytte masser og væsker til og fra selv de mest utilgjengelige steder.

Blåsing og suging av masser og væsker er en kjernekompetanse for Vacumkjempen Nord-Norge.

– Om du har behov for å presist fylle inn masser på utilgjengelige områder, har vi løsningen for deg. Våre supersugere kan laste opp massen du trenger og blåse den ut fra bilen gjennom slanger til kjellere, tak, grøfter, byggeplasser og mer, sier markedssjef Kenneth Kristiansen. Han legger til:

– Supersugeren er et verktøy som kan utføre arbeid og erstatte mekaniske arbeidsoppgaver som du knapt kan tenke deg.

Suger hardpakket jord

Vacumkjempen Nord-Norge har flere supersugere som drives av pumper med stor kraft. Disse skaper et vakuum som er sterkt nok til å suge opp grus, stein, væsker – ja, til og med hardpakket jord, rett opp fra bakken.

– Uten å ødelegge hagene til folk kan vi grave ut kjellere og under tilbygg, tømme kummer, sandfang og gatesluker effektivt eller renske tak for singel. Det er utfordrende å forklare til folk  est akkurat hvilken styrke som ligger i å bruke vakuum til å  ytte masser. Men for å gi et eksempel så har vi tidligere sugd jernmalm fra gruver 50 meter rett opp og flere hundre meter bort til bilen. Å ramse opp på denne måten gjør vi kun for å gi deg et grovt bilde, for det er nesten bare mangel på fantasi som setter grenser for bruken av vårt utstyr, sier han.

Flere av selskapets biler er ADR-godkjente for opptak og transport av forurenset masse og væske. Bilene kan tippe direkte i big-bags eller containere for deponering.

Bruk av vakuum er uovertruffen for skånsom og effektiv avdekking av kabler og rør. Der gravemaskiner kan risikere å grave av kabler vil bruk av vakuum minimere sjans for skade. Vi har omfattende erfaring fra dette etter  ere år med avdekking og tildekking av kabelgater på Melkøya LNG, hvor det stiltes strenge krav til HMS.

Blåser masser

Teknikken kan like enkelt reverseres til å blåse ut masse fra supersugeren.

– Med kirurgisk presisjon kan vi effektivt blåse pukk, lecakuler, sand eller grus gjennom slanger til områder annet utstyr ikke kommer til.

Verktøyet du ikke har tenkt på

– Du kan  ytte masser og væsker ved å suge eller blåse det. Bak denne enkle beskrivelsen  nnes enorme muligheter.

Bedriften har hovedsete i Tromsø og opererer til daglig i Nordland, Troms og Finnmark. Selskapets grønne kjøretøy er lett gjenkjennelig på og utenfor veiene.

– Mange tar kontakt ved akutte behov. Vi kan komme ut til de mest avsidesliggende fjordene på kort varsel, og kan nås 24 timer i døgnet – hele året, avslutter Kristiansen.

Vackumkjempen Nord-Norge AS

Selskapet er spesialister på flytting av masser og væsker ved hjelp av vakuum og trykk. selskapet takler store og små utfordringer ved hjelp av moderne og fleksibel maskinpark som betjenes av dyktige og sertifiserte fagfolk. selskapet ble etablert i 1998 og har gjennom flere tiår utviklet seg som en grundig, effektiv og innovativ aktør i bransjen.

  • Filmer rør
  • Spyler rør
  • Suger slam
  • Renser tanker
  • Gjør reint veier og tunneler
  • Tømmer olje- og fettutskillere
  • Miljøsanering