De siste ti årene har BEWI utviklet seg fra ren fiskekasseprodusent til borti- mot totalleverandør av emballasje- og transportløsninger til hele Europa.

 

Den familieeide Frøya-bedriften BEWI har vokst jevnt og trutt siden oppstarten for drøyt 30 år siden. Selskapets tilbud er blitt utvidet kraftig gjennom produkt- og tjenesteutvikling og oppkjøp av fabrikker, salgsavdelinger og råvareprodusent.

Handel og produksjon

– Vi har beveget oss opp i verdikjeden. Blant annet gjennom handel av øvrig emballasje, kan vi nå være en totalleverandør for virksomheters behov for emballasje- og transportløsninger sier salgs- og markedsdirektør Bjørn Berg i BEWI.

– Samtidig holder vi fast ved våre røtter som produksjonsbedrift. Gjennom dette kan vi drive produktinnovasjon og levere på kundenes premisser, også når det gjelder pris og volum.

Mye av selskapsveksten tilskriver Berg det miljøvennlige stoffet Ekspandert polystyren (EPS). Bruksområdene inkluderer EPS som isolasjonsmateriell til byggebransjen, emballasje til næringsmiddelindustri og teknisk industrielle emballasje løsninger.

Automatisering

Selskapet har bevist at det er fullt mulig å drive industriell produksjon i Norge. Satsing på fullautomatisert produksjon og robotisering i alle produksjonsledd er en nøkkel i dette.

– Vi ønsker å påvirke utviklingen før den er ferdigutviklet, sier Berg.

– Kundene ervåre beste innovasjonspartnere. De må hele veien ligge et hestehode foran konkurrentene. Sammen lykkes vi i dette.

BEWI har en rekke fabrikker i Norge, Sverige og Danmark i tillegg til råvarefabrikk i Finland.