Etter nærmere 30 år som leverandør til petroleumsindustrien og forskning, er serviceselskaper innenfor oppdrett blitt vekstmarkedet for ROV (remote Operated Vehicles) fra Argus Remote Systems.
– ROV er blitt et verktøy for å vurdere, og gjennomføre service og reparasjoner, slår daglig leder Frode Korneliussen fast.
ROV i tre klasser
ROV-ene kommer i tre klasser som på bransjespråket engelsk klassifiseres som observation, light work class og work class.
Utstyrt med kamera og sensorer, brukes de minste til observasjon.
Work class ROV-ene kan utstyres med 2–7 funksjonsmanipulatorer som gir fleksibilitet nesten som en arm. På manipulatorene kan det monteres ulike typer verktøy noe som gjør ROV-er til et uvurderlig hjelpemiddel for alle typer operasjoner.
– ROV-ene opererer der du ikke vil sende folk på grunn av vanskelige forhold og høye kostnader. Teknologien vår er robust og vi får mye positiv respons på at vi er norsk og er sterk på service og oppfølging, sier Korneliussen.
Industri- og kunnskapsbedrift
Markedet stiller stadig nye krav. Selskapet har derfor egen utviklingsavdeling, og jobber kontinuerlig med å forbedre produktet. All produksjon utføres på huset, fra tegning av elektroniske kretskort til montering av det ferdige produktet. For kunden betyr det kort leveringstid på kritiske komponenter.
Argus teller 14 medarbeidere i Laksevåg, Bergen, flere med 30 års ROV-fartstid. Som en del av kvalitetssikringen har selskapet vært ISO 9001 og ISO 14001 sertifisert siden 2010.