Oppvarmet garasje i skipssiden! Slik betegner Per Arne Rindarøy i Aukra Maritime selskapets patentsøkte MOB-davit. Leveransen er ett eksempel på skreddersøm fra selskapet som har spesialisert seg på innovative produkter innen maritime virksomhet.

Aukra Maritime er leverandør av kundetilpassede løsninger for maritim sektor inkludert marine kraner fra HS-Marine, davitsystemer og hydraulisk opererte porter. Spesialområdet er kundetilpassede løsninger.

Høyt kvalitetsnivå

– Skrog, skip og båter er forskjellige. Derfor blir det mye skreddersøm. Vi har valgt å ikke fokusere ensidig på pris, men har lagt oss på et meget høyt kvalitetsnivå på leveransene, sier Rindarøy, som er daglig leder i bedriften.

Aukra Maritim er opptatt av sikkerhet for sjøfolk og har levert en serie daviter som forenkler evakuering i grov sjø, uten at det oppleves som farlig og dramatisk. I januar leverte selskapet en ny, davit for MOB-båter. Den kompakte daviten går på én dekkshøyde mot normalt to. monteres i tak og kombineres med luke.

For arktiske strøk

– MOB-båten står inne og oppvarmet. Løsningen fungerer derfor i arktiske strøk, sier Rindarøy.

Selskapet har Norge som hovedmarked, men norske skipsdesignere har åpnet markeder i Kina, Syd-Korea, Spania, Polen og Canada. Virksomheten i Norge sysselsetter 20 medarbeidere. Et tilsvarende antall jobber ved selskapets avdeling i Litauen hvor stålproduksjonen pågår.