Tromsø-selskapet Fagdykk AS driver med anleggsdykking. Selskapet tar oppdrag når broer, kaier og seilingsmerker skal bygges, inspiseres eller vedlikeholdes, installerer og sikrer sjøkabler, katodiske anlegg og har i tillegg en bred variasjon av dykkeroppdrag.

– Vi gjør det meste under vann, men hovedtyngden er innenfor bygg- og anleggssektoren, ifølge daglig leder Arild Stenmo Tobiassen.
Han forteller at de for tiden er fem faste dykkere, men at selskapet har en kjerne på ni dykkere.
Bedriften er i vekst og fremtidsutsiktene er gode.
– Kundene er fornøyde med kvaliteten og servicen vi leverer, samt med vårt mobile konsept som gjør at vi klarer å mobilisere hurtig og rimelig, sier Tobiassen.
Selskapet har oppdrag fra svenskegrensen i sør til russergrensen i nord, samt Svalbard. Det betyr at dykkerne til tider har mange reisedøgn på forskjellige prosjekter langs Norges kyst.
Fagdykk har kunder som kraftselskaper, telekommunikasjonsselskaper, Kystverket, Statens Vegvesen, kommuner, havnemyndigheter og ulike entreprenører.

Tobiassen forteller at utdannelse som yrkesdykker er viktigste kvalifikasjon for dykkerne. I tillegg må de ha fagutdannelse for arbeidsoppgavene de skal utføre.
Å dykke er egentlig bare en måte å komme seg til arbeidstedet.
– Det går bra for tiden. Vi ekspanderer, sier Tobiassen. Han forteller at de nylig etablerte et avdelingskontor i Alta.
Selskapet har vært 12 år i bransjen.