I Heimli Ship Design finner skipseiere og verft en lydhør designpartner som griper fatt i kundens ønsker og videreutvikler disse til funksjonelle løsninger.

Mange store og små Heimli designprosjekter er under utvikling. For tiden jobber de blant annet med tegninger til Kystverkets nye fartøy OV Ryvingen som skal leveres høsten 2018. Fartøyet har hybrid fremdriftsløsning ved kombinasjon av el-motor med 2000 kWh batterikapasitet og dieselgenerator for strømproduksjon om bord.
– Kundene våre jobber i og med fartøyene sine hver dag. De vet hva som fungerer for dem og hva de ønsker forbedret i sitt neste fartøy. Her hos Heimli er vi lydhøre i forhold til dette. Vi kan implementere ønskene, ofte videreutvikle dem til noe enda bedre og samtidig sørge for at maritime og offentlige krav blir ivaretatt, sier Asbjørn Vik, daglig leder og sivilingeniør i marin teknikk.
Heimli ble etablert i 2009 av erfarne skipsdesignere. Siden da har selskapet designet over 40 fartøy med lengder fra 15 til 78 meter inkludert brønnbåt, snurper/tråler og arbeids- og servicebåter for havbruksnæringen.
I 2010 innledet selskapet også et designsamarbeid med Fitjar Mek. Verksted AS. Samspillet kunde, designbyrå og verft har vært fruktbart og har resultert i en lang serie fartøy som har fått benevnelsen HFMV design.