På Smøla utenfor Mørekysten dekker båtbyggeriet Promek hele verdikjeden fra design til ferdige arbeidsbåter. Det gir kundene unik mulighet til å delta i hele prosessen og se sine idéer og ønsker bli virkeliggjort.

Selskapet har 40 ansatte og vokser videre.
– Vi rekrutterer, sier daglig leder Tore Slåttsveen. Veksten i fiskeoppdrett har gitt mye arbeid for arbeidsbåtspesialisten som i hovedsak bygger i aluminium.
– Vi setter ikke ut skrogproduksjon til lavkostland. I stedet bygger vi selv til om lag samme kostnad, men med bedre kontroll og fleksibilitet. Kundene og vi får dessuten større dynamikk i samarbeidet når vi kan møtes og gjøre justeringer underveis, sier han.
Promek leverer blant markedets beste monohull og katamaran skrogdesign. Båtene går rolig i sjøen, kan holde høy fart i bølger og vær, er utrustet for formålet og er sikre arbeidsplattformer som tåler en trøkk.
Slåttsveen peker på et katamaranskrog som Promek leverer til blant annet Skjærgårdstenesten og Kystverket. – De planer og gjør opp i mot 30 knop, sier han.

Brukervennlighet står sentralt

– Arbeidsbåtene blir mer og mer avansert når det gjelder utrustning ikke minst når det gjelder elektronikk. Enkel bruk for formålet er avgjørende i design og konstruksjon, sier han.