”vi jobber for at kundene skal være kortest mulig tid hos oss”.

Det sier Marius Løken i familiebedriften Skarvik AS. Han overtok nylig som daglig leder etter faren Svein Harald. Gjennom årene har bedriften gjort store investeringer for å redusere tiden på oppholdet ved service- og vedlikeholdsverkstedet mest mulig.

Ønsker korte opphold

– Fartøyene i dag har godt betalt for å være i drift. Eierne vil ha korte opphold ved skipsverftet. Det ønsket vil vi leve opp til, sier Løken.

Verftet har investert stort i haller for å gjøre reparasjoner innendørs.

– Dette er en viktig brikke i å levere kvalitet. Vær, vind og årstid skal ikke ha noen betydning for tiden arbeidet tar, sier han.

Mekanisk høytrykksspyling

Ikke minst gjelder det malingarbeider. God overflate forutsetter godt forarbeid. Skarvik har landets beste, mekanisk opererte utstyr for høytrykksspyling.

– Spyling er blitt en populær jobb. Her bruker vi joystick og ikke håndholdte spylere. Godt for kvalitet og HMS.

Bredt kundespekter

Kundene inkluderer ferger og fartøy for fiske, oppdrett og offshore.

– Kvalitet for oss er å tilby det kundene ønsker. Det fordrer god logistikk, rett kompetanse og et godt nett av leverandører. Kortreist er viktig og vi har en god leverandørindustri her i Svolvær, sier Løken, og legger til:

– Å innfri forventninger krever sitt. Her er elektrikere, snekkere, kjølefirmaer, utstyrsleverandører – ja, alle typer fag og folk inne. Uansett skaper vi trygghet for kunden ved å ta totalansvaret for hele leveransen.

Skarvik produserer også komponenter og er ganske alene med å tilby propellreparasjoner i Nord-Norge. Alle prosessene er kvalitetssikret og bedriften er sertifisert i ht. ISO 9001.

Skarvik har investert stort i innbygde tørrdokk og slipp, og holder leverings- tiden nede uansett vær, vind og årstid.