Larsnes Mek. Verksted A/S rett nord for Stadt har hatt fokus på leveringstid og kvalitet. Det har ført til et godt renommé og ordrereserve pr. dato på over én milliard kroner. 

– Når kunden er fornøyd har vi gjort en god jobb, sier Jarle Gunnarstein, daglig leder siden mai 1986.
Verftet ligger godt posisjonert i forhold til indre skipsled. Her har vært skipsverksted og verft siden 1916. Dagens selskap bak verftet ble etablert i 1981 med utgangspunkt i reparasjon, ombygging og vedlikehold.
– 1994 var en milepæl. Da skrev vi kontrakt på nybygget Hovden Senior til eier og aksjeselskap med samme navn. Andre nybygg til samme kunde ble levert i 2007 og tredje skal vi levere neste sommer, forteller Gunnarstein.
Skrog delvis utrustet med tyngre hovedkomponenter henter Larsnes Mek. Verksted fra Romania, Russland, Latvia og Polen.
– Vi har mange flinke medarbeidere, mange med 25 til 30 års erfaring med å levere kvalitet. Båtene har fungert bra og har gitt oss mange gode, fornøyde kunder. Godt samspill mellom alle er viktig, sier han.
Når aktiviteten har vært på det høyeste har 190 mann jobbet på verftet, hvorav 55 fast ansatte.
I januar 2015 ble Rostein, et av landets største brønnbåtrederier, ny majoritetseier. Det har vært en vinn-vinn-situasjon for begge parter. Verftet utruster nå nybygg nr. 26. 19 fiskebåter, fem brønnbåter, ett seismikksupportfartøy og ett forskningsfartøy er så langt levert som nybygg.