Undervannsdronen Blueye Pioneer lar deg utforske havet med profesjonelle øyne. Med en brukervennlighet og størrelse tilpasset forbrukere, utfordrer dronen eksisterende teknologi. 

Potensielt kan Blueye Pioneer bli standardutstyr for mange som jobber i og ved havet. 
– Dronen har norsk design og kvalitet. Masseproduksjon utenlands holder prisen nede, sier daglig leder Erik Dyrkoren i Blueye Robotics.
Havdronen kan brukes til inspeksjon, forskningsoppgaver, turisme og underholdning for privatpersoner.
–  Dette er moro! Kan du bruke en PlayStation-kontroll, kan du også bruke vår undervannsdrone. Blueye har som mål å tilby droner til en lang rekke bruksområder, og på sikt med et prisnivå som passer til privat bruk.

– Som profesjonell bruker skal du ikke bruke vår drone mange gangene før du har spart den inn, sier han.
Det gjelder ikke minst når det haster, for eksempel om et servicefartøy har landet for hardt mot oppdrettsmerd og du lurer på tilstanden under vann. Da kan dronen brukes til inspeksjon av merd, not og forankring.
– Du får raskt overblikk og kan kanskje spare deg for bekymringer. Dersom du oppdager skade, kan videoopptak gå til serviceentreprenør som så kan gå rett på sak med riktig utstyr for reparasjoner.
På samme måte kan fiskebåter, havner og redningsfartøy få øyne for inspeksjon, søk og redning. Skip kan undersøke groforhold og tilstand/skader langt enklere enn med dykkere.