Alle bruker slanger. Hydroscand er på veien 24/7, 365 dager i året

 Alle bruker slanger. Hydroscand er på veien 24/7, 365 dager i året.

Uansett behov skal Hydroscand være den foretrukne samarbeidspartner for slanger og ledningskomponenter. Selskapet betjener sine kunder fra 31 avdelinger, 45 forhandlere, servicebiler og containere i hele Norge.

– Vi leverer til alt av fiskeindustrien, landbruk, næringsmiddelindustrien, vei og anlegg, verft, og alle andre som bruker hydraulikk og industrislanger – for å nevne noe, sier markedssjef Tore Jan Westbye.

Hydroscand Gruppen har totalt 170 avdelinger i 19 land. Samlet omsetning er ca. to milliarder kroner. Norge står for en solid andel på 400 millioner kroner.

– Størrelsen vår er viktig i forhold til innovasjon, produkttilgang og prisnivå, sier Westbye.
Hydroscand legger stor vekt på nærhet til kunden og ikke minst god kundeservice til sine 12 000 aktive kunder. Ca. 200 medarbeidere jobber til daglig under Hydroscand-logoen.

Hydroscand sørger for veldig god tilgang

– Vi har som mål å være en desentralisert leverandør med butikker som kundene kan komme til. Både våre egne avdelinger og autoriserte forhandlerne lagerfører et sortiment som er valgt ut i fra lokale behov. Kundene får det meste over disk.

– Vi sørger for veldig god tilgang, sier han.

En så stor virksomhet som Hydroscand har naturligvis alle typer kunder. Uansett ønsker selskapet å yte best mulig service. I tillegg til bredt sortiment, har alle avdelinger også eget slangeverksted.

– Per i dag har vi dessuten 30 containere ute hos kundene. Disse fungerer både som lagre og slangeverksted hvor kundene selv kan ta ut produkter ved behov – rett og slett en liten butikk som sparer kundene for mange reiser etter deler. Våre servicebiler sørger for at containerne etterfylles med relevante produkter.

Containere Hos kunden

Containerne har dessuten eget slangeverksted. Noen containere settes ut der behovet er ekstra stort, som for eksempel ved bygging av innslagstunneler til Follo-banen hvor tre containere sto ute med daglig etterfylling. Andre ganger pågår arbeid i vårt langstrakte land et godt stykke fra Hydroscands utsalgssteder.

– Når kundene ikke er i nærheten, flytter vi rett og slett butikken ut til dem.
Hydroscand har fageksperter med mange, mange års erfaring innenfor alt som har med slanger og koblinger å gjøre. Mange kunder henvender seg til selskapet i en tidlig fase for å få råd. Ikke sjeldent fremskaffer Hydroscand vareprøver og lager testapplikasjoner for sammen med kunden å finne frem til hva som passer best. Kunder kan også få levert produkter med sin egen branding.