Hver dag er KIAS-dører like fine etter nedspyling med saltvann og ferskvann i norske bedrifter. Nå møter dørene en ny utfordring: Ungdom.

– Vi har levert til baderom i studentleiligheter hos Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus. Også til Gardeleiren i Oslo har vi levert. Hos begge er det små bad med høyt fuktnivå. Vi garanterer at våre dører tåler dette i 30 år, og ser en formidabel økning i salg opp i mot offentlige bygg, sier Grim Røen, salgsansvarlig for KIAS-døren. 

Kias-døren produseres hos Kvanne Industrier

Produksjonen av KIAS-døren skjer hos Kvanne Industrier i Surnadal mellom Trondheim og Molde. 40.000 dører er levert til tøffe miljøer. Hemmeligheten er utforming i glassfiber og aluminium. De som liker tre, kan vil være interessert i nyheten glassfiber med trestruktur. 

Bedriften er miljøfyrtårn. Da er nettopp lang levetid og dermed uslåelig livsløsregnskap nøkkelfaktorer. Hotell, undervisningsbygg, idrettshaller, sykehus, storkjøkken og industri er eksempler på offentlige bygg med KIAS-døren. 

Lave montasjekostnader for KIAS-døren

– Montasjekostnadene er lave, sier Røen. Årsaken er at dørene kommer komplette inkludert dørvridere og ferdig tilpasset veggen hvor de skal stå. Aluminiumskarm og terskel gir stabil ramme uten sig. SPA-avdelingen i verdens høyeste trehus Mjøstårnet får også KIAS-døren.